Faktúry, Zmluvy
 
Užitočné
informácie

Novinky | Tesztek átvétele - Az otthoni öntesztelés

Tisztelt Szülők, Törvényes Képviselők!

A jelenlegi időszakban (áprilisi, májusi és júniusi hónapokban) a tesztek kiadása szünetel!

Az iskola igazgatósága értesíti Önöket, hogy akik korábban igényelték az antigén gyorsteszteket, azoknak a tanulóknak a szülei minél hamarább vegyék át a teszteket!

A teszteket csak a szülő (törvényes képviselő) veheti át aláírás ellenében! 

Ahogy azt korábban jeleztük a tanév során a tanulók önkéntes otthoni öntesztelésére az erre alkalmas antigén gyorstesztek révén nyílik lehetőség. Szülői kérésre az alapiskola minden tanulója 5 darabból álló, otthoni öntesztelésre alkalmas antigénteszt-csomagot kap. Az otthoni öntesztelésre alkalmas antigén gyorsteszt-csomagot minden tanuló igénybe veheti: a beoltott tanuló és az a tanuló is, aki átesett a COVID-19 megbetegedésen. Az öntesztelés során minden tanuló a teszt gyártójának utasításai és a SZK Egészségügyi Minisztériumának útmutatásai szerint jár el, aki a tesztek használatát érintő kérdéseivel a SZK Közegészségügyi Hivatalához fordulhat e-mailben (samotestovanie@health.gov.sk) vagy telefonos információs vonalon (0800/174 174) keresztül.

A tesztekkel útmutatót is kapnak a szülők, mely az alábbiakban is megtekinthető - "Návod na použitie samodiagnostického testu" - lásd lejjebb.

Amennyiben a szülők a tanulók otthoni öntesztelése mellett döntöttek, azt minden hétfő és csütörtök reggeli iskolába lépés előtt javasolt elvégezni vagy akkor, ha a tanulónál a koronavírus tünetei jelennek meg.

A tanév során elvégzett tesztek pozitív eredménye esetén:

1. A tanuló otthon marad, nem látogathatja az iskolát!

2. A szülő értesíti a házi gyermekorvost, aki meghatározza a teendőket!

3. A szülő bejelenti az iskolának, hogy a tanuló antigén gyorstesztje pozitív eredménnyel zárult, hogy az iskola megtehesse a szükséges járványellenes óvintézkedéseket.

Az iskola igazgatósága

Zoznam aktualít